Mitä allergialla tarkoitetaan?
Allergiat ja allergiset sairaudet johtuvat kehon ylireagoinnista sinänsä vaarattomille aineille, kuten eläinten hilse, siitepöly, elintarvikkeet, lääkkeet ja pölypunkit. Allergiseksi reaktioksi kutsutaan kehon reagointia erilaisiin allergeeneihin.
Nämä reaktiot voidaan tunnistaa esimerkiksi vuotavasta tai tukkeutuneesta nenästä, silmienvuotamisesta ja kutinasta, ihon kutinasta, ihottumasta ja hengitysvaikeuksista. Kaikkein äärimmäinen reaktio allergeeniin kutsutaan allergiseksi shokiksi. Se voi aiheuttaa verenkierron romahduksen ja jopa sydämenpysähdyksen.

Allergioiden hoitaminen

Allergian hoitaminen tapahtuu joko allergeeneja välttämällä lääkkeellisesti oireita vähentämällä. Allergeenin välttäminen on mahdollista esimerkiksi eläin- tai ruoka-aineallergioiden kohdalla, mutta tällä saattaa olla rajoittavia vaikutuksia esimerkiksi sosiaaliseen elämään ja harrastuksiin. Siitepölyallergiaa sairastaville allergeenien välttäminen on vaikeampaa, koska siitepöly kulkeutuu pitkiä matkoja tuulen mukana.

Astma
Astma on hengityselinsairaus, joka aiheuttaa kroonisen keuhkoputken tulehduksen, joka lopulta muodostuu pysyväksi haitaksi. Astma on yleisimpiä pitkäaikaissairauksia niin lapsilla kuin aikuisilla. Suomessa noin 10 % väestöstä sairastaa astmaa. Lisäksi 7 – 9 %:lla on astman kaltaisia oireita, jolloin oireet ilmenevät esimerkiksi siitepölykaudella tai flunssan aikana. Astman esiintyminen maailmassa on lisääntynyt dramaattisesti viimeisten 20 vuoden aikana. On tutkittu, että yli 90% lapsuusajan astmasta aiheutuu pölypunkkisllergeeneista. Noin joka 11. lapsella on hengitystieongelmia, kuten astmaa.

Astman oireet
Tyypillisiä astman oireita ovat jatkuva kuiva ja märkä yskä, yöllinen yskä, hengenahdistus ja hengityksen vinkuminen. Muita yleisiä oireita ovat hengitysvaikeudet tai kireys rinnassa. Taudin mahdollisia laukaisijoita ovat geneettiset tekijät ja yleiset allergeenit, kuten pölypunkit, hengitysjärjestelmän infektiot varhaislapsuudessa ja kemiallisten höyryjen hengittäminen. Astmaa pahentavat tekijät ovat pöly, otsoni, voimakkaat tuoksut, savu, höyryt, vilustuminen ja voimakkaat emotionaaliset reaktiot kuten viha, pelko tai ilo.

Astmaa tulee aina hoidattaa lääkärillä. Astmaa hoidetaan pääsääntöisesti hengitettävillä lääkkeillä.

Helpotusta allergiaan ja astmaan 
Sekä allergia että astma voivat rajoittaa ihmisen elämää merkittävästi. Lääkehoidon lisäksi kodin siisteys voi auttaa vähentämään astman oireita. Ilmanpuhdistus on yksi ratkaisu tähän ongelmaan, sillä ilmanpuhdistin voi poistaa yli 99,97% haitallisista epäpuhtauksista. Tehokas ilmanpuhdistusjärjestelmä voi poistaa sisäilman epäpuhtauksia, jopa 0,3 mikrometrin kokoisia hiukkasia. Tämä parantaa terveyttä ja vähentää merkittävästi terveysriskejä.

TILAA TUOTE-ESITTELY >
TILAA SISÄILMAMITTAUS >