Siitepölyallergiasta kärsii noin joka viides suomalainen, mukana niin lapsia kuin aikuisiakin. Siitepölykausi on Suomessa pitkä: kausi alkaa helmi-maaliskuussa ja kestää pitkälle loppukesään.

Ensimmäisenä käynnistyy pähkinäpensaan kukinta, kaukokulkeumina pähkinäpensaan siitepöly kulkeutuu Suomeen Etelä-Euroopasta. Suurin osa allergiasta kärsivistä on allergisia lehtipuiden ja heinien siitepölylle. Lehtipuiden ja heinien siitepölyt aiheuttavat pääasiassa allergista nuhaa, mutta myös keuhko-oireita kuten yskää ja hengenahdistusta.

Siitepölyallergiaa sairastaville allergeenien välttäminen on vaikeaa, koska siitepöly kulkeutuu pitkiä matkoja tuulen mukana ja kulkeutuu sisätiloihin esimerkiksi ilmastoinnin ja ikkunoiden kautta sekä vaatteissa ja hiuksissa.

Helpotusta allergiaan

Allergia voi rajoittaa ihmisen elämää merkittävästi. Lääkehoidon lisäksi ratkaisu siitepölyn aiheuttamiin sisäilmahaittoihin on ilmanpuhdistinjärjestelmä. Ilmanpuhdistin puhdistaa huoneilman tehokkaasti bakteereista, siitepölyistä, muista allergeeneista ja epäpuhtauksista, tehokas järjestelmä poistaa jopa 0,3 mikrometrin kokoisia hiukkasia. Tämä parantaa terveyttä ja vähentää merkittävästi terveysriskejä. Tutustu Lux-ilmanpuhdistimiin ja tilaa tuote-esittely.

TILAA TUOTE-ESITTELY >
TILAA SISÄILMAMITTAUS >