Erilaiset epämiellyttävät hajut vaikuttavat elinympäristöömme haitallisesti. Epämiellyttäviä hajuja voivat aiheuttaa muun muassa rakennus-ja sisustusmateriaalit sekä huonekalut. Näiden tavallisimpien hajujen päästölähteiden lisäksi ulkoa tuleva pakokaasu, tupakanhaju, eläinten haju ja ruoanlaitosta aiheutuva käry tuottavat epämiellyttävää hajua sisätiloihin. Höyryjen ja hajujen hengittäminen voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia.

Esimerkiksi sisätiloissa tupakoitaessa myös sivulliset kärsivät hajuhaitoista. Ihmiset, jotka ovat alttiina sisätilojen savulle, saavat 2-3 kertaa todennäköisemmin kroonisen obstruktiivisen keuhkosairauden. Näiden sairauksien oireet vaikuttavat yksilöihin eri tavalla ja vaihtelevasti.

Kun on selvitetty mistä potentiaalisesti vaaralliset sisäilman epäpuhtaudet aiheutuvat, on otettava ensimmäinen askel kohti ennaltaehkäisyä. Hajujen lähteitä voivat olla savu, pakokaasu, ummehtunut sisäilma, keittiön ja kylpyhuoneen hajut, väriaineet ja muste, maalit, liimat ja puhdistuskemikaalit.
Puhtaan ilman hengittäminen on olennainen osa terveellisen elämäntavan ylläpitämistä. Altistumisen välttäminen haitallisille ilmassa oleville epäpuhtauksille ei ole aina helppoa. Ulkoisia epäpuhtauksia, kuten teollisuushöyryjä, autojen pakokaasuja ja toisen osapuolen aiheuttamaa savua on joskus vaikea välttää. Sisäilman osalta meillä on kyky hallita ympäristöä paremmin.

Yksi tehokas menetelmä on käyttää ilmanpuhdistinta, joka voi auttaa saastumisen ja päästöjen ehkäisemisessä. Sisäilma voi olla paljon saastuneempaa kuin ulkoilma. Aktiivihiilisuodattimella varustettu ilmanpuhdistin poistaa hajuja tehokkaasti: rakeinen aktiivihiilisuodatin sitoo luonnollisia ja kemiallisia kaasuja ja hajuja. Tämä suodatusvaihe poistaa tehokkaasti esimerkiksi ruoanlaitosta ja tupakoinnista aiheutuvia hajuja.

TILAA TUOTE-ESITTELY >
TILAA SISÄILMAMITTAUS >