Syksy on kääntynyt talveksi ja pakkanen kiristyy ulkona. Vuodenaikojen vaihtelu tuo mukanaan lämpötilojen ja ilmankosteuden vaihtelua myös sisätiloissa. Sisätilojen suositeltava lämpötila on 20-22 astetta. Sisäilman sopiva suhteellinen kosteus talvikaudella on noin 25 – 45%, muina vuodenaikoina 45 – 55%.

Talvella kärsitään usein liian kuivasta sisäilmasta. Kuiva sisäilma aiheuttaa erityisesti nenän limakalvojen ärsytystä, silmien kutinaa ja iho-oireita. Oireita esiintyy etenkin allergikoilla ja astmaatikoilla, mutta oireet koskevat lähes jokaista jossain vaiheessa pitkän talven aikana. Samantyyppisiä oireita aiheuttaa myös huono sisäilma.

Puhtaan sisäilman lisäksi ilmankosteus on tärkeää. Kun puhdistettua ilmaa parantaa oikealla kosteusmäärällä, terveyshyödyt lisääntyvät. Sisäilman optimaalinen ilmankosteus ja lämpötila vaikuttavat muun muassa mukavuuteen, suorituskykyyn ja tuottavuuteen. Tärkeää on kuitenkin huomioida, että vain puhdasta ilmaa kannattaa kostuttaa.

Pienillä muutoksilla miellytävää sisäilmaa

Pienillä muutoksilla voi olla suuri vaikutus sisäilmaan. Lux Aeroguard 4S -ilmanpuhdistin yhdistettynä lisälaitteena saatavaan ilmankostuttimeen tuottaa miellyttävän sisäilman kotiisi. Aeroguard 4S -ilmankostutin toimii viimeisimmän kylmäsumutusteknologian avulla: kostuttimessa on ultraäänisumutin, mikä on turvallisin ja hygieenisin vaihtoehto. Hienostunut tekniikka toimii täysin hiljaisena ilman veden ääntä. Lisäksi Aeroguard 4S -ilmankostutin toimii ilman lämmitystä, mikä tekee siitä erittäin energiatehokkaan ja turvallisen lapsille. Ilmankostuttimen ja ilmanpuhdistimen yhdistelmän ansiosta sumu leviää ilmavirran mukana koko huoneeseen ja estää vettä kondensoitumasta. Laitteen käyttö on helppoa: asetat vain haluamasi kosteustason ja Aeroguard 4S säätää tasoa automaattisesti.

TILAA TUOTE-ESITTELY >
TILAA SISÄILMAMITTAUS >