Päämiehemme Lux International juhlii 120-vuotista historiaa 19. helmikuuta 2021. Hedengren Direct onnittelee Luxia!

Lux AB:n juuret ulottuvat Ruotsiin, missä yritys perustettiin 1901 valmistamaan kerosiinilamppuja. Yrityksen nimi tulee latinankielisestä sanasta Lux eli ”light”, valo. Sähkövalaistuksen yleistymisen myötä yritys joutui etsimään uutta liiketoiminta-aluetta, uutta tuotetta.

Kun Luxin tarina alkoi, yrityksellä oli uraauurtava rooli imurin valmistuksen aloittamisessa. Tuotteet ovat innovatiivisia ja auttavat puhtaan kodin ja terveellisen ympäristön luomisessa. Lux on ollut 120 vuoden ajan kumppani terveellisen elämän puolesta, kuten iskulausekin sanoo. Ikonisen brändituotteen pölynimurin historia ulottuu näihin aikoihin.

Vuonna 1912 esiteltiin ensimmäinen Lux I -imuri. Fuusio ruotsalaisen Elektromekaniska AB:n kanssa vuonna 1916 loi tunnetun maailmanbrändin Electroluxin. Vuonna 1919 Electrolux aloitti Lux I -pölynimurin myynnin Euroopassa. Luxin ja Electroluxin yhteinen historia ulottuu vuoteen 1998 asti. Tässä vaiheessa Electrolux myi koko liiketoiminnan Reinhard von der Beckelle, joka uudisti sen ja myi liiketoiminnan Aasian ja Tyynenmeren alueella. Vuonna 2005 Lux International AG teki yhteisyrityssopimuksen intialaisen Eureka Forbesin kanssa. Tarkoituksena oli tutkia yhdessä lisää kansainvälisiä markkinoita Aasiassa, Euroopassa ja Afrikassa. Tämä yhteistyö rakennettiin uudelleen vuonna 2009, ja se johti Eureka Forbesin yhdistämiseen Lux International AG:n kanssa.

Yhteistyö perustuu yhteisiin arvoihin, visioon ja missioon. Eureka Forbes on myös sitoutunut terveydenhuoltoon, hygieniaan ja turvallisuuteen vuodesta 1982. Intian suuren yrityksen menestyksen kulmakivi on ihmiset, yhteiskunta ja paremman maailman luominen. Eureka Forbes, kuten Lux, on aina ollut ylpeä siitä, että yritys tekee asiakkaidensa elämästä helpompaa tuotteillaan, se tarjoaa myös uran, ammatillisen koulutuksen ja vision monille työntekijöilleen.

Tänä päivänä Lux International on yksi maailman johtavista suoramyyntiyrityksistä kulutustavaroiden alalla ja harjoittaa suoramyyntiä yli 30 maassa. Yhtiö on ollut vuosikymmenien ajan ylpeä suoramyyntiyritysten henkilöstöstä monissa maissa ympäri maailmaa.

Luxin asiantuntemus ja maine perustuvat perinteeseen ja kokemukseen kodinkoneiden myynnistä sekä sveitsiläiseen insinööritaitoon.

Lux Internationalin toimitusjohtaja Urs Meier kertoo, että yritystä on perustamisestaan lähtien ohjannut sitoutuminen terveyttä edistävien laitteiden myymiseen. Kun tarkastellaan Luxin historiaa, tuotevalikoimasta löytyy useita ikonisia tuotteita, kuten Lux Intelligence -pölynimuri tai ilmanpuhdistintuotteiden Aeroguard-sarja, sekä myös höyrypesurit Ecolux ja Ecoprof.

Ikonisten tuotteiden lisäksi Lux on panostanut vedenpuhdistukseen, jota edustaa Waterguard-tuotelinja. Hyvinvointiin liittyy vahvasti myös hyvä uni, jota varten Lux on kehittänyt WELITY-nukkumismukavuuteen keskittyvän tuotesarjan. Lähivuosina Lux-tuotemerkki pyrkii jatkamaan tuotevalikoimansa laajentamista.

Vielä tänäkin päivänä Luxin työntekijöitä ”luxareita” yhdistää rohkeus, päättäväisyys ja yritteliäisyys, jotka johtivat myös Luxin perustajaa Axel Wenner-Greniä ja ruotsalaista insinööriä Sven Carlstedtia silloin, kun Lux I -pölynimuri suunniteltiin ja lanseerattiin vuonna 1912, kun he loivat perustan Lux-tuotemerkin 120 vuoden menestystarinalle.

Unelmat, laatu ilman kompromisseja, ainutlaatuinen myyntimalli – nämä kaikki ovat vieneet Luxin kansainväliselle tielle ja mahdollistaneet sukupolvien ajan jatkuneen Lux-tuotteiden menestyksen, erinomaisen laadun ja suorituskyvyn.

Suoramyyntimallin ansiosta Lux tarjoaa asiakkailleen räätälöityjä ratkaisuja. Suhteen ylläpitäminen asiakkaisiin ei pääty tuotteen myyntiin, vaan on tärkeää pitää yhteyttä asiakkaisiin jatkossakin. Kun Lux-tuote on myyty asiakkaalle, asiakasta autetaan ottamaan laitteet käyttöön, opastetaan käytössä ja tarjotaan esimerkiksi Lux-kestotilauspalvelun, jolloin asiakas saa tarvikkeet, kuten pölypussit ja suodattimet kotiin.

Lux I -pölynimurista on tultu pitkälle ja tuon historian ensimmäisen pölynimurin nykyaikainen, innovatiivinen malli on S115, joka tunnetaan kestävänä ja suorituskyvyltään erinomaisena. Historian saatossa pölynimurin lisäksi tuotevalikoima on jatkuvasti laajentunut uusilla tuoteryhmillä, kuten höyrypuhdistus, ilmanpuhdistus, nukkumismukavuus, vedenkäsittely ja B2B-tuotteet yrityksille. Autamme myös asiakkaita, joilla on hengitystiesairauksia, kuten allergiaa tai astmaa.

Lux on alusta alkaen kiinnittänyt huomiota ympäristöasioihin, ja laitteet mahdollistavat ympäristöystävällisen puhdistuksen ilman kemikaaleja. Esimerkkinä voidaan mainita Waterguard -vesipuhdistimet, jotka antavat koko perheelle mahdollisuuden käyttää terveellistä ja puhdasta vettä, samalla kun muovijätteen määrä vähenee.

Luxin pääkonttori sijaitsee Wallisellenissä Sveitsissä Zürichin pohjoispuolella. Lux on ollut läsnä Euroopassa yli 12 vuosikymmenen ajan, minkä lisäksi olemme yhä vahvemmin mukana Latinalaisessa Amerikassa, jossa toimintaamme johdetaan Ecuadorissa ja Paraguayssa keskittyen entistä enemmän Keski-Amerikan markkinoihin.

Lux International on ylpeä pitkäaikaisista kumppanuuksista ja kumppaneidensa menestyksestä. Yhtiön tavoitteena on jatkaa menestystarinaa tulevina vuosina. Tätä tarkoitusta varten Luxin tuotevalikoimaa laajennetaan edelleen uuden sukupolven ilmanpuhdistus- ja vedenkäsittelylaitteiden sekä robottipölynimureiden lanseerauksella, jotka tukevat edelleen puhdistusta sekä terveellisen ja puhtaan ympäristön luomista jokaisen asiakkaan kotona.

 

Tutustu Lux Internationaliin