Ensituntumalta voisi kuvitella, että mitä kovemmat tehot pölynimurin moottorissa on, niin sitä parempi laite. Mutta tosiasiassa liian suurella imuteholla siivoaminen ei puhdista tehokkaasti.

Pölynimuri on kodin sisäilman laadun kannalta tärkeimpiä, ellei tärkein, siivouksessa käytettävä laite. Suurin osa likapartikkeleista päätyy vaakasuorille pinnoille ja yhtään nihkeäpyyhintää vähättelemättä pölynimurin vaikutus siihen mitä sisäilmassa leijailee, on merkittävä. Mutta millaisia eroja pölynimureissa on? Mikä muu kuin hinta erottaa paremman imurin huonommasta?

Sisäilman terveysvaikutukset eivät varmastikaan enää tule kenellekään uutisena. Sisäilman laadun tiedetään tunnetusti vaikuttavan useisiin allergioihin ja terveysvaikutuksista on saatavana runsaasti tutkittua tietoa niin Työterveyslaitokselta kuin eri terveysjärjestöiltäkin. Hyvin siivottu koti on paras tapa ennaltaehkäistä sisäilmasta aiheutuvia ongelmia. Ja tässä hyvä pölynimuri on ylivoimainen apuväline.

Pölynimuria ei pidä hankkia vain sen moottorin teholukemia katsomalla. Itse asiassa liian tehokas imurin moottori ei ole hyvä vaihtoehto varsinkaan, jos et käytä tehonsäätöä hyväksesi. Liian tehokas imuri saattaa työntää poistoilmassaan ulos jo imuroitua likaa, jolloin siivous on näennäistä. Muista aina tiputtaa hieman tehoja, kun imuroit pölyisimpiä kohteita kuten mm mattoja.

Hyvä imuri on kaikkea muuta kuin pölylinko. Se imee alustasta riippumatta aina oikealla teholla ja sisään imetty ilma ja lika erotellaan tehokkaasti toisistaan. Parhaan imurin tunnistaa siitä, että imuilma suodatetaan moninkertaisesti jo ennen moottoria ja se suodatetaan vielä moottorin jälkeenkin. Silloin voit olla varma, että pölyt jäävät imurin pölypussiin eivät kierrä loputtomasti ympäri kotisi sisäilmaa.

Hyvä pölynimuri on useimmiten hieman arvokkaampi. Se johtuu siitä, että moninkertainen ilman suodattaminen hyödyntää enemmän tekniikkaa ja innovaatioilla on väistämättä hintansa. Toisaalta monet LUX-imurien vakioasiakkaat arvostavat hyvää laatua, he ovat huomanneet sen, että korkealaatuinen laite kestää pitkään ja siihen löytyy varaosia vielä vuosienkin päästä.

Uutta pölynimuria hankkimassa?

Tarkista nämä ominaisuudet ja voit olla varma, että investointisi on hyvä:

  • Moottorin tehoalueen säätö, liian tehokas imuri työntää poistoilmassaan ulos jo imuroitua likaa
  • Automaattinen tehonsäätö: helpota siivousta, anna imurin päättää mikä on sopiva puhdistusteho
  • Monitasoinen suodatus: imuilma suodatetaan moninkertaisesti jo ennen moottoria ja se suodatetaan vielä moottorin jälkeenkin
  • Kattavat lisävarusteet: saatavana lisävarusteita esimerkiksi syväpuhdistukseen, jolloin puhdistusjälki on entistä parempi
  • Varaosien saatavuus: älä osta kertakäyttöimuria, varmista että laitetta voidaan huoltaa ja siihen on saatavana varaosia vuosienkin kuluttua