Ilman puhdistaminen pienhiukkasista ja pöpöistä lisää asukkaiden hyvinvointia. Josefiina Kodissa asukkaiden ja henkilöstön sairastelu on vähentynyt merkittävästi ilmanpuhdistimen tultua taloon.

Turun Hirvensalossa sijaitsevan 26 asukkaan hoitokodin arvoissa korostuu asukkaiden turvallisuus ja viihtyisyys, joiden varmistamiseksi kodinomaisessa talossa tehdään töitä päivittäin. Tähän tavoitteeseen liittyi myös ilmanpuhdistimen hankinta muutama vuosi sitten.

”Halusimme lisätä asukasturvallisuutta ja myös henkilökunnan työturvallisuutta bakteerit ja epäpuhtaudet poistavalla ilmanpuhdistimella. Näitä väkisin kulkeutuu ihmisten mukana tiloihin ja myös hoitotoimista tulee muun muassa kemikaalituoksuja huoneilmaan”, Josefiina Kodin yrittäjä Nina Nyqvist kertoo.

Epidemiat hävisivät puhdistimen myötä

Nyqvistin mukaan hoitokodin jokaisen asumisyksikön yhteisiin olohuoneisiin sijoitetuilla Hedengren Directin Aeroguard MINI -puhdistimilla on ollut selkeä vaikutus ihmisten terveyteen.

”Meillä ei ole ollut yhtäkään epidemiaa näiden jälkeen. Laitteen lupaus vähentää bakteereja ja viruksia on selvästi pitänyt, eikä pöpöt ole päässeet leviämään entiseen tapaan flunssakausina.”

Sydämellä äitinsä 1990-luvulla pienessä maalaistalossa aloittamaa hoitokotia pyörittävä Nyqvist iloitsee paitsi asukkaiden flunssien ja sairastelun vähenemisestä, yrittäjänä toki myös henkilökunnan sairaslomien vähenemisestä.

”Investointi on todellakin maksanut itsensä takaisin ihmisten parempana terveytenä.”

”Teillä on aina niin raikas ilma”

Muistisairaiden asukkaiden omaiset ovat hekin huomioineet hyvän ilmanlaadun ja kiittäneet siihen panostamisesta. Samoin henkilöstö, joka itse huoltaa ja pitää laitteen puhtaana.

”Laitteista on pidetty. Pienikokoinen puhdistin ei myöskään vie paljoa tilaa ja sitä on helppo tarvittaessa liikutella paikasta toiseen.”

Nina naurahtaakin, ettei antaisi ilmanpuhdistimia enää pois mistään hinnasta.

”Lämpimästi voin suositella Aeroguard-puhdistimia, mihin tahansa hallitun kokoiseen tilaan, johon kokoontuu säännöllisesti paljon ihmisiä. Kaikki ansaitsevat saada hengittää puhdasta, raikasta ilmaa, mutta erityisesti vanhuksien ja lasten yhteistiloissa toivoisin näkeväni näitä muuallakin”, hän päättää.

 

Lue lisää ilmanpuhdistimista

 

Asiakaspalvelun yhteystiedot