Ilmanpuhdistimet

Terveellistä sisäilmaa ilmanpuhdistimella

Millaista on hyvä ja terveellinen sisäilma? Voiko sen nähdä tai haistaa? Mistä tiedän, että sisäilmassa on ongelmia? Terveellistä sisäilmaa ilmanpuhdistimella ? Huono sisäilma voi johtua useasta eri tekijästä tai yleensä näiden yhdistelmistä. Huonon sisäilman voi myös haistaa. Raikkaan sisäilman ei pitäisi tuoksua miltään. Hajut viestivät epäpuhtauksista ja jos tuulettamisen ja siivoamisen jälkeen haju säilyy, kannattaa sen alkulähteet selvittää.

Sisäilman laatuun vaikuttavat tekijät

Yleisimmät kotien ja työpaikkojen sisäilman hajujen tai epäpuhtauksien lähteet ovat kalusteiden tai pintojen likaisuus, lemmikit, ilmanvaihto sekä rakennusmateriaalit tai -vauriot. Keväällä ja kesällä sisäilman laatuun vaikuttavat myös ulkoa kantautuvat siitepölyhiukkaset, kaupunkiolosuhteissa myös ulkoa kantautuva katupöly ja liikenteen päästöt.

Ensimmäisenä kannattaa varmistaa, että siivous suoritetaan riittävän usein ja riittävällä tarkkuudella. Mikäli sisäilman laatu epäilyttää kotona tai työpaikalla, sinun kannattaa tilata meiltä maksuton sisäilmamittaus.

Sisäilman vaikutus terveyteen

Pitkittynyt hengityselinten tukkoisuus, nuhaisuus, ihottumat ja muut allergiset oireet ovat selvä merkki sisäilmaongelmista. Terveellinen sisäilma on puhdasta ja raikasta. Sen sisältämien hiukkasten määrä alittaa kansainvälisesti määritellyt raja-arvot. Mikäli näin ei ole, kannattaa ehdottomasti suunnitella ilmanpuhdistimen hankintaa. Saat terveellistä sisäilmaa ilmanpuhdistimella.

Hyvä tietää ilmanpuhdistimista

Ilmanpuhdistin puhdistaa huoneilmasta pölyä, siitepölyä ja muita näkymättömän pieniä hiukkasia, jopa bakteereita ja viruksia. Osa ilmanpuhdistimista poistaa myös erilaisia tuoksuja ja kaasuja aktiivihiilisuodattimen ansiosta. Tärkeimmät ilmanpuhdistimen valintaan vaikuttavat tekijät ovat laitteen suodatusteho ja äänenvoimakkuus. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota energiankulutukseen.

CADR (m3/h)
Korkea CADR-arvo, puhtaan ilman tuottokyky (Clean Air Delivery Rate, CADR) kertoo, kuinka paljon ilmaa (ja sen sisältämiä epäpuhtauksia) ilmanpuhdistin poistaa tietyn ajanjakson aikana. Mitä suurempi CADR-luku on, sitä paremmin laite suodattaa suuria määriä epäpuhdasta ilmaa.

Monivaiheinen suodatusjärjestelmä ja Hepa-suodatin
Raikas ja puhdas sisäilma syntyy monivaiheisen ilmanpuhdistusjärjestelmän ansiosta. Esisuodatus karsii isokokoisimmat roskat, aktiivihiili poistaa hajuja ja hepa-suodatus pienet partikkelit. Jotta ilmanpuhdistin täyttää korkeat standardit, sen HEPA-suodattimessa on oltava 99,95 %:n suodatustehokkuus ja sen tulee suodattaa jopa 0,1 mikronin hiukkaset.

Äänenvoimakkuus
Laitteen alhainen äänitaso on suotavaa sillä sen käynti häiritä, erityisesti yöllä jolloin on muutenkin hiljaisempaa: erittäin hiljainen ilmanpuhdistin tuottaa ääntä alle 20dB tasolla joka vastaa hiljaista kuiskausta. Tavallisimmin laitteet tuottavat 30-40dB äänenvoimakkuuden, joka on selvästi hiljaisempi kuin esimerkiksi jääkaappipakastimen tuottama äänenvoimakkuus.

Energiankulutus
Pieni energiankulutus näkyy suoraan käyttäjän sähkölaskussa. Laadukkaassa ilmanpuhdistimessa on erilaisia säätöjä, joiden avulla energiankulutukseen voidaan vaikuttaa. Kannattaa siis kiinnittää huomiota myös energialuokkaan ja laitteen säätömahdollisuuksiin ilmanpuhdistinta valittaessa.

Ionisointi
Tehokas ilmanpuhdistin sisältää kiinteän ja korkealaatuisen ionisointitekniikan. Laitteen ionisaattori tuottaa ilmaan negatiivisesti varautuneita ioneja, jotka kiinnittyvät ilman sisältämiin haitallisiin hiukkasiin. Tämän seurauksena niistä tulee ilmaa painavampia ja ne putoavat maahan, josta ne imuroidaan ja pyyhitään pois.

Lux-ilmanpuhdistimilla puhtaampaa sisäilmaa
Lux tarjoaa innovatiivisen ilmanpuhdistusjärjestelmän, jonka edistyneen tekniikan ja monivaiheisen suodatusjärjestelmän ansiosta ilmanpuhdistimet ovat osoittautuneet täydellisiksi tuotteiksi kaikille: niille, jotka jo kärsivät allergioista mutta myös heille, jotka haluavat estää allergioden syntyä. Lux-ilmanpuhdistimissa on otettu huomioon erilaiset käyttötarpeet ja laadukkaat ilmanpuhdistimet soveltuvatkin moniin käyttökohteisiin, niin kotiin kuin työpaikallekin.

Asiantuntijamme auttavat löytämään sopivat laite- sekä sisäilmaratkaisut ja palvelut kotien ja työpaikojen sisäilmahaasteisiin sekä puhtaamman sisäilman ylläpitoon. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja kysy lisää.

 

Asiantuntijapalvelut

TILAA TUOTE-ESITTELY >
TILAA SISÄILMAMITTAUS >

Uutisia ja artikkeleita sisäilmasta

Testaa onko Hedengren Direct juuri sinun työpaikkasi

24/06/2021|0 Comments

Tervetuloa tiimiin! Meillä voit työskennellä esimiestehtävissä, itsenäisenä yrittäjänä tai myyntiedustajana omalla kotipaikkakunnallasi. Edustajana autat asiakasta löytämään hänelle sopivat ratkaisut. Asiakashankintatapamme ovat joustavia. Sovittujen asiakaskäyntien aikana kartoitat asiakkaiden sisäilman laadun, käyt [...]

Harkitsetko ilmanpuhdistimen hankintaa? Ilmanpuhdistimen valinta

15/06/2021|0 Comments

Viimeisen parin vuoden aikana on sisätiloissa vietetty huomattavasti enemmän aikaa. Koteihin on investoitu matkailusta säästynyttä rahaa uusimalla esimerkiksi kodinkoneita. Myös sisäilman laatuun halutaan panostaa ja hankintalistalla saattaa olla ilmanpuhdistin. Lue tästä ilmanpuhdistimen hankinnasta ja [...]

Pölynimurin valinta on helppoa, vai onko?

03/05/2021|0 Comments

Ensituntumalta voisi kuvitella, että mitä kovemmat tehot pölynimurin moottorissa on, niin sitä parempi laite. Mutta tosiasiassa liian suurella imuteholla siivoaminen ei puhdista tehokkaasti. Pölynimuri on kodin sisäilman laadun kannalta tärkeimpiä, ellei tärkein, siivouksessa käytettävä [...]

Lux Aeroguard Sense torjuu epäpuhtauksia

09/04/2021|0 Comments

Jokaisella meistä on oikeus puhtaaseen sisäilmaan. Sisäilma sisältää usein 2–5 kertaa enemmän epäpuhtauksia kuin ulkoilma, minkä vuoksi sisäilman laatuun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Sisäilman epäpuhtauksia ovat muun muassa Savu Tupakansavu [...]