Terveellinen sisäilma kotiisi

Ilmanpuhdistusratkaisut koteihin

Koti on paikka, jossa viihdymme ja tunnemme olomme turvalliseksi. Sen vuoksi käytämme paljon aikaa tehdäksemme kodistamme täydellisen koko perheelle. Haluamme kodin olevan mukava, kodikas ja puhdas, ympäristönä terveellinen ja turvallinen. Terveellinen sisäilma on kaikkien oikeus. Sisäilmahaasteet koskettavat meistä jokaista, vietämmehän noin 90 % ajastamme sisätiloissa. Asiantuntijamme auttavat asiakkaita löytämään sopivat laiteratkaisut ja palvelut kodin sisäilmahaasteisiin sekä puhtaamman sisäilman ylläpitoon.

Tietoa sisäilmasta

Sisäilma on osa meidän jokaisen elämää. Työikäinen väestö viettää ajastaan noin 90% sisäitiloissa, pienet lapset ja vanhukset tätäkin enemmän. Sisäilma on usein 2-5 kertaa likaisempaa kuin ulkoilma. Tästä syystä sisäilman laatu on erittäin tärkeä aihe.

Hengittämämme sisäilma koostuu useista eri tekijöistä. Sisäilmassa on erilaisia kaasumaisia ja hiukkasmaisia yhdisteitä, jotka liikkuvat ilman mukana ja päätyvät elimistöömme hengityksen, ihon tai limakalvojen kautta.

Hyvää sisäilmaa on helppo hengittää

Sisäilma on laadullisesti hyvää, jos ilma on hajutonta ja sitä on helppo hengittää, sisäilmaan ei kiinnitä huomiota eikä se aiheuta terveydellisiä ongelmia.
Hyvän sisäilman edellytyksiä ovat muun muassa oikea lämpötila ja ilmankosteus, riittävä ilmanvaihto, vähäpäästöiset ja oikein valitut materiaalit sekä riittävä puhtaanapito.

Huono sisäilma on terveysriski

Huono sisäilma on terveysriski meille kaikille, mutta eniten haittoja aiheutuu allergisille, hengityssairaille, vauvoille, lapsille ja vanhuksille. Huono sisäilma alentaa viihtyvyyttä ja voi aiheuttaa erilaisia oireita, kuten silmien, hengitysteiden ja ihon ärsytystä, nuhaa, yskää, päänsärkyä, väsymystä, kuumeilua, hengitystieinfektioita, allergista nuhaa ja astmaa.

Sisäilmaongelmat ja aiheuttajat

Saastuneella ilmalla on muuttunut koostumus, joka johtuu savusta, noesta, pölystä, aerosoleista, höyryistä ja tuoksuyhdisteistä. Rakentamisen, remontoinnin ja esimerkiksi huonekalujen valmistusprosessin yhteydessä syntyy tuotteiden materiaalipäästöjä, jotka voivat olla lähtöisin maaleista, erilaisista pintakäsittelyaineista ja liimoista.

Kiinteistöjen rakenteista aiheutuvat päästöt

Kiinteistön rakenteista aiheutuvat päästöt, kuten kosteus- ja mikrobivaurioista johtuvat homehiukkaspäästöt huonontavat sisäilman laatua. Hengitämme osaa tai jopa kaikkia näitä hiukkasia joka päivä.

Elimistömme toimii suodattimena

Luonnollisia suodattimia ovat limakalvomme nenässä ja kurkussa. Ne voivat suodattaa jopa 5 mikrometrin kokoisia hiukkasia ja siksi limakalvot suojelevat keuhkojamme hengitetyiltä hiukkasilta. Esimerkiksi siitepölyhiukkaset ovat kooltaan 10-100 mikrometriä. Nenäkarvamme estävät näiden hiukkasten pääsyn elimistöön ja hiukkaset kulkeutuvat eritteen kautta pois limakalvoiltamme.

Hiukkasia hengityselimiimme

Valitettavasti monet ilmassa olevat hiukkaset ovat pienempiä kuin 5 mikrometriä. Esimerkiksi pölypunkkien hiukkaset ovat pienempiä kuin 5 mikrometriä ja pääsevät tämän takia hengityselimiin. Homehiukkaset, jotka ovat pienempiä kuin 1,5 mikrometriä päätyvät jopa keuhkoihimme asti.

Epäpuhtauksia kehoomme

Muut ilman epäpuhtaushiukkaset, kuten nokihiukkaset, virukset ja bakteerit ovat vieläkin pienempiä (0,1 mikrometriä tai pienempiä) ja ne voivat jäädä keuhkoihimme. Ne voivat päästä jopa verenkiertoomme ja kulkeutua kaikkialle kehoomme.

Puhtaan sisäilman merkitys

Puhtaan ilman hengittäminen on olennainen osa terveellisen elämäntavan ylläpitämistä. Haitallisten ilmassa kulkeutuvien epäpuhtauksien välttäminen ei aina ole helppoa. Ulkona olevat epäpuhtaudet, kuten teolliset höyryt, autojen pakokaasut ja savu ovat usein vaikeasti vältettävissä. Sisäilman osalta meillä on mahdollisuus hallita ja vaikuttaa ympäristöön paremmin.

Ratkaisu sisäilmahaasteisiin

Yksi tehokas menetelmä on käyttää ilmanpuhdistinta, joka voi auttaa saastumisen ja päästöjen ehkäisemisessä sekä puhtaan sisäilman ylläpidossa. Ilmanpuhdistin poistaa turvallisesti melkein kaikki epäpuhtaudet, mikä vähentää terveysriskejä ja auttaa sisäilmaongelmissa.

TILAA TUOTE-ESITTELY >
TILAA SISÄILMAMITTAUS >